Estelle - Reisverslag uit Estella, Spanje van aenasantiago - WaarBenJij.nu Estelle - Reisverslag uit Estella, Spanje van aenasantiago - WaarBenJij.nu

Estelle

Door: aena

Blijf op de hoogte en volg

28 Mei 2013 | Spanje, Estella

Hoi Allemaal,

We genieten van jullie reacties. Afgelopen zondag was een dag uit duizenden. Mooi weer en we waren in Jean Pied de Port gearriveerd. Maandag hoopten we dat het ook mooi weer zou zijn, omdat we de bergpas op een hoogte van 1057 m moesten beklimmen vanaf 240 meter, over een lengte van 16 km. Vol goede moed zijn we er aan begonnen, maar na enkele kilometers begon het al te regenen, dat viel dus tegen. Af en toe met een stop zijn we boven gekomen, na 2 uur klimmen. Annie was er als eerste en Albert kwam zoals verwacht er achteraan. Gelukkig heeft hij geen last van zijn hart gehad. Behoudens de normale medicijnen wordt deze rit schoon gereden. Wel veel pasta, brood en veel lekkere koeken eten we om energie op te doen.

Eenmaal bovengekomen kregen nog even een stortbui als zegen van boven. We konden schuilen omdat we toevallig bij een kerk aankwamen.

Zoals elke pe grim heeft die zo zijn zorgen waar slapen we de komende nacht. De tent is op dit moment geen alternatief omdat veel te nat en koud is in de pyrenenen. We overnachten als het kan bij auberges, voormalige rufugio´s speciaal voor pelgrims. Ze vragen om je paspoort, dus gaf Annie haar paspoort af, maar wat denk je helemaal fout, het gaat om je pelgrimspaspoort, met de stempels. Gisteren lukte dat niet, omdat we tot zeven uur moesten wachten. Lopers hebben voorrang op fietsers, maar wij denken dat fietsers ook net zo moe zijn als wandelaars. Zij lopen op een lagere hoogte dan de fietsers rijden.
In het dorp waren twee pensions, de ene was vol dus bleef de andere over en dat was de duurste, ook nog zonder ontbijt. We kregen de indruk dat het een goudmijntje was. We sliepen samen op een kamer waar ook een Zuid-Koriaanse en een Franse dame.

In Spanje is het eten niet duur voor 12 Euro heb je een pe3lgrimsmenu van 3 gangen in een restaurant. Inmiddels hebben we al veel pelgrims ontmoet, zowel in de auberges als onderweg waar fietsers en wandelaars elkaar kruisen. Sommigen wandelaars zijn verbaasd als je verteld dat je 1800 km fietsend hebt afgelegd.

De motieven van de pelgrims zijn velerlei net als het aantal soorten pelgrims.

Helaas kunnen we er geen foto´s meer bij het verslag voegen , omdat we in de auberges geen wifi hebben, maar gebruik mgen maken van de vaste computer en we de foto´s niet kunnen overpompen.

Heel veel groetjes,

A en A

• 28 Mei 2013 - 19:08

Nicolet:

Ha A&A,
    De eerste bergetappes in de benen en dat zonder doping! Dat is tegenwoordig bijna een unicum, chapeau dus.
    Fijn dat alles zonder al teveel tegenslag verloopt (het weer niet meegerekend), maar ja anders worden de thuisblijvers wel erg jaloers. Tja en de zegen komt van boven, maar dat mag nu wel in de vorm van zon, hebben jullie wel verdiend. Hier zowaar een beetje zomer vandaag, maar daar schijnen we het voorlopig weer te moeten doen.
    Dus mijn devies is; rustig aan, geniet, kijk links, kijk rechts want voor het weer hoef je niet terug (voor het werk ook niet Annie, want ze willen niet echt baren).
    Het ga jullie goed! Lieve (fiets)groet Nicolet

• 29 Mei 2013 - 00:34

Tiny Slits:

Hè zusje en zwager proficiat met het bereiken van deze mooie grens , de Spaanse.
    klasse wat jullie doen onder deze, naar mijn mening wel zer speciale en tegelijk zeer slechte weersomstandigheden. Leuk te lezen is dat voetgangers voorgaan terwijl ze zich lager bevinden. En vooral niet klagen over de prijzen. Jullie zijn niet "onbemiddeld" en eten moet je thuis ook. Dus geniet van het gezellig genieten in een goedkoop onderkomen met jullie iedere dag andere lotgenoten. Koe goed vanjullie en kei mooi.
    Groetjes. Ans en Tiny