ronsenac - Reisverslag uit Ronsenac, Frankrijk van aenasantiago - WaarBenJij.nu ronsenac - Reisverslag uit Ronsenac, Frankrijk van aenasantiago - WaarBenJij.nu

ronsenac

Door: aena

Blijf op de hoogte en volg

21 Mei 2013 | Frankrijk, Ronsenac

Hoi allemaal,

Gisteren in een voormalige pelgrimshoeve die nu door lieve oude mevrouw wordt gerund als b en b. Ze droogde voor onze natte kleding en kregen een warm avondeten voor eenzacht prijsje. We hadden besloten om zolang het niet beter wordt om idergelijke overnachtingen te doen. Toch blijkt dat er nog al wat zijn geslloten,dan moet je maar weer doorfietsen in de stromende regen en niet waar je terecht komt, maar gelukkig was deze mevrouw er. Ook hebben we daar twee nederlanders ontmoet en een fijn gesprek meegehad.
Vandaag besloten om wat kalmer aan te doen. Bij de laatste rustpauze kwamen we Marieke van gisteren weer tegen ,ook zij wilde eerder stoppen. Daarom afgesproken om gezamenlijk onderdak te zoeken. Het moest niet ver van de route afliggen en het budget niet overstijgen. Bij de eerste b en b dat door een nederlands stel werd gerund een schandalige prijs gevraagd. Daarom verder gefietst en kwamen we Ronsevac een gite tegen die geheel voor zelf hebben tegen een zacht prijsje en zelfs voor naar de supermarkt reed.
We koken nu gezamenlijk een maaltijd.

Er werd gevraagd hoe wij terugkomen: met vliegtuig dat nog niet is geboekt. De fietsen gaan via een nederlands transportbedrijf.

We liggen voor op ons schema, maar dat komt ten goede in de bergen in Spanje, worden er toch kilometers gerden. We hebben inmiddels 1260 km gereden. Het fietsprobleem is nog niet opgelost, maar dat is voor nu geen probleem.

Grtn,

A en A

• 21 Mei 2013 - 23:02

Betsy Breedijk:

Hallo Albert en Annie,

Fijn om te horen dat jullie goede slaapplaatsen hebben gevonden en met dat natte weer is het maar niks in een tent. Het weer hier is ook niet denderend want het is koud en regenachtig alleen 1ste pinksterdag was wel mooi. Veel plezier verder en nu maar hopen dat het snel mooier weer wordt.

Groetjes Johan en Betsy.

• 21 Mei 2013 - 23:34

Eugène Wiss:

Annie, Albert, respect voor jullie doorzettingsvermogen! Ik volg de Giro d'Italia een beetje en daar heb ik al heel wat duurbetaalde renners onder dezelfde omstandigheden zien afstappen.. Jullie rijden toch wel 'schoon' hè? :) ik hoop op snel betere omstandigheden voor jullie. Groetjes, Eugene Wiss

• 22 Mei 2013 - 08:31

Ineke Kosterman:

Dag Annie en Albert!

Wat leuk om jullie reis zo te kunnen volgen! Een hele belevenis zo, met zijn up's en down's. Fijn dat jullie een fijne plek hebben gevonden om even bij te komen en lekker te eten!!
    Ik hoop dat jullie niet te veel last meer hebben van de problemen met de fietsen. Is de reis tot nog toe wat jullie je er van hadden voorgesteld?
    Heel veel reis- en fietsplezier en tot lezens!!

Ineke

• 22 Mei 2013 - 08:36

Leon Hoeben:

Beste Annie en Albert,

Na regen komt zonneschijn en het mooiste stuk van jullie route moet nog komen. Houd de moed er in.Laat het genieten voorop staan en doseer jullie inspanning.
    Veel succes verder met jullie ondernemende reis.

Groet Leon Hoeben

• 22 Mei 2013 - 08:46

Ellen Rewes:

Hallo Annie en Albert,
    met bewondering heb ik jullie reisverslagen gelezen; een pelgrimstocht gaat inderdaad niet over rozen en afzien hierbij doen jullie zeker!
    Ik duim in elk geval voor beter weer, wat dat al ook een hoop schelen lijkt me!
    Veel succes met verder met jullie camino! Zet 'm op!!

groeten
    Ellen Drewes

• 22 Mei 2013 - 09:17

Antoinette Smits:

Hallo pelgrimsgangers,

Wat een verhalen lezen we hier zeg! Maar, bij een pelgrimstocht hoort toch een beetje afzien ;-)? Straks, als jullie de Pyreneen hebben overwonnen komt de beloning! En ach Albert, als iemand doorzettingsvermogen heeft ben jij het! Ik doe het jullie in ieder geval niet na!!!! Geniet er nog van ondanks de regen (het is maar water!). Geniet van de toevallige ontmoetingen onderweg want veel pelgrimsgangers hebben mooie/verdrietige/leuke verhalen te vertellen.
    Fiets lekker verder en hopenlijk gaan heel binnenkort de regenpakken op de bodem van de begage om er pas in Schalkwijk weer uitgehaald te worden!!!

Hartelijke groet vanuit een somber en vochtig Houten (dus daar hoeven jullie niet jaloers op te zijn!),
    Antoinette

• 22 Mei 2013 - 09:18

Arie Hakkert:

beste Annie en Albert,

Ik was even je site kwijt, maar heb je verslagen gelezen. Grote bewondering voor jullie doorzettingsvermogen. Houd het doel van je tocht voor ogen. Hopelijk wordt het weer beter. het is op dit moment zo hoe zuidelijker je komt, hoe beter het weer.
    Tegenslagen zijn heel vervelend, maar overkombaar. Jullie kennend , zal dat zeker lukken.

Een goede reis toegewenst.

Met vriendelijke groet,
    Arie

• 22 Mei 2013 - 10:59

Janneke:

Ha Annie en Albert,

Mooi jullie verhalen te lezen en ook de reacties ,het voelt als een "warmbad"..helpt misschien bij de regen.Nu, kijk ik op een prachtige blauwe lucht..hoop dat hij 1300km lang is..
    lieve vrienden geniet van deze bijzondere tijd in jullie leven...groet van een meelevende janneke

• 22 Mei 2013 - 11:02

Marleen Dewulf:

Op mijn brik hip en kleurig,
    samen reizen in mee- of tegenwind.

Kruisen van landschappen en gebieden,
    ver van iedere onrust en stress.

Op mijn fiets waar we toevallige voorbijganger groeten,
    avontuurlijk en spannend.

Telkens weer peddelen, zodat wij
    genieten bij onverwachte schoonheid van het leven… jij en ik.

(Gedicht van Catherine Boone)

Albert en Annie; geniet van jullie ervaringen!

Hartelijke groet,

Marleen Dewulf

• 23 Mei 2013 - 11:42

Jolanda:

Hallo pelgrimsreizigers,
    Een pelgrimstocht gaat niet alleen over rozen en kent voorspoed maar ook tegenslagen. Gelukkig bezitten jullie een goed doorzettingsvermogen en komen jullie op je pad ook goede mensen tegen die jullie kleren drogen. Geniet van deze bijzondere reiservaring. Hopelijk wordt het weer eindelijk wat beter!
    Veel succes Jolanda.

• 23 Mei 2013 - 17:45

Frank Van Rijn:

Hallo A en A,

Albert, kun je bij die Marieke die jullie steeds tegenkomen niet snacht's wat onderdelen van de fiets plukken en op jouw fiets monteren. Dan vertrekken jullie de volgende ochtend gewoon iets eerder, laten we zeggen om een uurtje of 5 als een ieder nog ligt te slapen. Zo zie je maar, er is altijd wel een oplossing. :-). Alle gekheid op een stokkie, klasse hoor, 1260 km al in die barre omstandigheden. Omstandigheden overigens die het uitrijden van deze tocht wel extra stoer maken.

Groet,

Frank

• 23 Mei 2013 - 18:01

Sonia Van Vliet:

Hallo Albert en Annie,

Heel leuk om jullie te volgen, ook al zit het niet altijd mee tijdens zo'n reis.
    Ik hoop echt voor jullie dat het weer een beetje beter wordt.
    Dit maakt meestal heel veel dingen weer wat beter...

Bij ons in Houten is het ook regen-regen-regen... zonder einde.
    Vandaag heb ik zelfs hagel gezien :-)
    Vanochtend ook vanuit Nieuwegein onder stromend regen naar Houten gefietst...
    het is maar klein stukje, in vergelijking met jullie, maar toch...
    Dus we zijn solidair met jullie, lijkt het... hi-hi-hi-hi...

Heel veel plezier en succes komede tijd!
    We blijven graag jullie volgen.

hartelijke groet
    Sonia

• 24 Mei 2013 - 09:49

Annemarie:

Hallo Albert en Annie,

Wat zijn jullie al ver en wat gaat jullie snel! Fijn dat jullie mensen tegenkomen die jullie helpen of tegen een zacht prijsje laten overnachten. Je moet niet alleen maar afzien maar vooral veel genieten en dan af en toe maar wat meer betalen voor een B&B. Zeker als er een bad in zit. Dan kun je er de volgende ochtend weer lekker tegenaan. Ik fiets normaal veel in Nederland maar dit voorjaar nog geen enkele lange tocht gemaakt. Geniet van allem mooie momenten en ik vind het leuk om jullie blog te lezen. Kun je er ook foto's bij zetten?

Groeten van Annemarie

• 24 Mei 2013 - 17:12

Ben En Jolanda Van Der Werf:

Hoi Albert en Annie,

Respect hoor! Pelgrims moeten afzien, verwerken allerlei tegenslagen en raken van alles en nog wat kwijt. Het schijnt, dat wanneer je jezelf dreigt te verliezen, je het geluk hebt gevonden! Dat belooft dus nog wat voor de toekomst! Je moet door diepe dalen om de top te bereiken, maar als je daar eenmaal bent aangekomen, dan ben je een ander mens geworden. Zeggen ze. Ben nu al benieuwd hoe jullie terugkomen! Ik ga de vlag vast klaar zetten...

Blijf genieten, kanjers!

groet,

Ben (ook namens Jolanda)

• 24 Mei 2013 - 21:57

Gerri V Bijlevelt:

Hallo pelgrims,
    Het duurde even voor ik jullie verslagen had gevonden. Maar geweldig om te lezen. Wat moeten jullie afzien met het weer en de kou. Maar dat er veel gebeurt onderweg is zeker.
    Heel veel succes met de komende kilometers, en ik blijf jullie volgen nu.
    Groeten Jan-Paul en Gerri v B