grens over naar frankrijk
Door: aena
12 Mei 2013 | Frankrijk, Cambrai
Bedankt voor de leuke reacties..
Gisteren bego de dag met regen en weinig wind, desondanks hebben we genoten vande mooie ogevig langs de rivier de Dender. Eindbestemming was de jeugdhererg in Tournai, het oude Doornik. Afstand ogeveer100 km. Er zijn weinig overnachtigsplaatsen we moesten dus naar Tournai. Het venijn zat in de staart. De regen hield op en de wakkerde aan naar windkracht 5Het landschap was glooiend met hoogteverschillen tot 90 meter. We hadden de wind pal tegen. Bergje op met een snelheid van 10 km per uur . Berg afwaarts moesten we meetrappen , nomaal krijg je deze km,s kado. Later dan geplad kwamen we aan. Gelukkig was er plaats in de jeugdherberg. Een pelgrim moet soms afzien.
Vandaag wat minder kilometers, met nog steeds wind tegen kracht 4.
We zijn nu in Cambrai,het vroegere Kamerijk, aangekomen. Wat ons opviel was dat je zowel in Wallonie als in Noord Frankrijk zeerweinig tot niemand op straat ziet,waar ze wel zijn, we weten het niet. Ook is deze streek niet erg welvarend. Je beseft dan dat je evoorrecht bent.
Vandaag en ook gisteren hebben meerdere fietsers ontmoet die ook net als wij Copostella als eindpunt hebben.
13 Mei 2013 - 11:45
Jeanine Ten Haaf:
Ik zie dat ik mijn reactie niet bij het laatste verslag had geplaats, dus nu nog een keer;-)
Erg leuk om jullie eerste verhalen te lezen! Hopelijk wordt het weer snel wat beter. Succes met de tocht en geniet ervan! Gr. Jeanine
13 Mei 2013 - 11:47
Celine:
Vanochtend zelf ook weer door regen en wind naar het werk gefietst, dat is wel even anders dan langs het strand in Californie... Sportieve foto's van jullie zeg! Veel succes en plezier, eind van de week wordt het weer beter (zeggen ze) -
13 Mei 2013 - 11:49
Ben En Marian:
Wij lezen iedere dag even jullie belevenissen en vorderingen. Petje af in ieder geval. En veel plezier. -
13 Mei 2013 - 13:38
Tiny En Ans:
Fijn om zo jullie belevenissen bij te kunnen houden. We vinden het erg knap wat jullie doen. En om nu al zo te moeten af zien, maar je hebt het weer en de wind niet in de hand helaas. Hopelijk genieten jullie er erg veel van. We blijven jullie volgen. Succes en plezier. -
13 Mei 2013 - 22:11
Johan En Wilma:
Wat leuk om jullie zo te volgen, wij lekker warm binnen en jullie door weer en wind afzien. Alle respect voor jullie!! Wat een prestatie. We vinden alleen die man op de foto een "stenen klaas" , fietst die ook mee? ;-) Nou we hopen dag het weer gauw beter wordt en wensen jullie veel plezier. Groetjes. -
13 Mei 2013 - 22:58
Tiny En Ans :
Kom op zusje en zwager, de heuveltjes kunnen dan wel steeds hoger worden, jullie fietsen naar het zuiden dus je gaat de zon tegemoet, dat kan niet missen. met enkele dagen wordt het wel beter en gaat berg af ook met wond mee. Dan word het pas echt leuk en nog meer genieten. Succes en groetjes. -
14 Mei 2013 - 15:11
Corrie Schotanus:
Hoi Albert en Annie,
Heb net jullie mail gelezen. Ja het weer zit nog niet erg mee voor jullie. Ik hoop dat het weer gauw beter wordt en vooral ook minder wind want dat is wel zwaar. Succes. Groet Corrie -
14 Mei 2013 - 15:49
Ciel:
Dag Anni en Albert, ja ik ga jullie ook volgen. Fijn dat je ondanks de regen en de wind toch hebt genoten van de tochten. 100 km het is niet niks!
Heel veel plezier verder -
14 Mei 2013 - 23:30
Graafjes:
Ha
We lezen dat jullie goed bezig zijn. Als het zo door gaat zijn jullie er zo (grapje:)). Geniet van alle dingen om jullie heen en we volgen jullie op de voet / fiets!
15 Mei 2013 - 10:30
Els Koch:
Wat gaat de tijd snel. Na een aantal dagen op kantoor na weer een lang weekend dringt het door: o ja, Albert is er niet, die fietst naar Santiago. En dan denk je ineens weer aan jullie reisdagboek.
Petje af dat jullie zo flink vorderen ondanks de wind en regen. Kom je met dit afzien wel los van je sores? Ik hoop dat het gauw wat rustiger en gezelliger weer wordt. Ik blijf jullie belangstellend volgen. -
15 Mei 2013 - 11:33
Anja Klein:
Hallo Annie en Albert ,
Leuk dat we jullie tocht een beetje kunnen volgen .... en zoals jullie zien is 't hier in Frankrijk geen spat beter met 't weer als bij jullie , ook ons 25 - jarig huwelijksfeest dit weekend valt aardig in 't water ...... Hopelijk houden jullie toch de moed erin , 't zal toch ooit wel 'ns beter gaan , toch ?
Valt 't verder fysiek gezien wel mee ? Dat moet bijna wel , na alle goede voorbereiding die jullie hebben gehad .
En ja , Frankrijk is vaak erg mooi , maar véééél mooier onder een zonnetje natuurlijk........
We denken aan jullie en zijn benieuwd naar jullie verder wel en wee ; en sterkte !
Felix en Anja
16 Mei 2013 - 11:46
Sunita:
Hoi Albert en Annie!
Super leuk!
Ik wens jullie een erg mooie, en plezierige tocht en gezonde aankomst...
Lekker genieten van elkaar, omgeving en WIND....(blijkbaar)
Leuk dat er elke keer foto's bij zitten.
Liefs, Sunita -
16 Mei 2013 - 14:54
Jan Hendrikx:
Annie en Albert,
Petje af hoor, diep respect, hoe jullie tegen de natuur (moeten) vechten. Hoe verder jullie naar het zuiden zakken,des te beter zal het gaan , ook krijg je iedere dag nog meer conditie (maar die hadden jullie al wel (voldoende) ) Ik zal jullie met veel belangstellng blijven volgen, en misschien soms met een beetje jaloezie. Hopelijk zullen de weergoden jullie goed gezind zijn, en komt de zon er met grote tijden door. Lieve groet vanuit Lieshout, als er hier een kaarsje brandt, is het zeker ook een beetje voor jullie. Goeie reis verder en pas goed op elkaar. Jan Hendrikx